15-километрово задръстване на "Тракия" в посока София

Региони

30-08-2013, 17:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Всички водачи могат за използват обходните маршрути - за пътуващите в посока Пловдив слизане от магистралата на пътен възел "Мирово" и качване на пътен възел "Калугерово", а за тези в посока София - слизането е при "Калугерово", а връщането на магистралата - при пътен възел "Мирово".

Ремонтни дейности в района на 69-ия километър в посока София на автомагистрала "Тракия" станаха причина за образувалото се над 15-километрично задръстване, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов пред Фокус.
Колоната расте с всяка изминала минута. 

"Тапата" е поради продължаващите ремонтни дейности при виадукт „Вършилата" - км 61+327, и при с. Церово - км 67+027, по автомагистралата, е въведена временна организация на движението в ляво платно двупосочно.

Заради ремонтните дейности, движението върви изключително бавно. В опашките са попаднали, и бавно се придвижват, много камиони, ТИР-ове, каравани, автомобили с чуждестранна регистрация на гастарбайтери, които пътуват за Западна Европа.

Както и през почивните дни на миналата седмица, трафикът е изключително натоварен и затруднен, а скоростта е бавна.

За разлика от тогава обаче, екипи на „Магистрална полиция" при Областна дирекция на МВР в Пазарджик и Пловдив по-рано днес отбиваха товарните камиони от магистралата, за да се отпуши поне малко трафикът.

От 16,00 до 18,00 часа движението по автомагистрала „Тракия" в посока Пловдив се отклонява от пътен възел Мирово, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).


Алтернативният маршрут е през Костенец, град Септември, Пазарджик – автомагистрала „Тракия". Така колоната в посока София ще бъде пусната в повече платна и се очаква да се изтегли по-бързо потокът от коли.