Червеният олигарх Гергов спря ремонта на пътя Пловдив – Брезово

Общество

30-08-2013, 10:51

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Фирмата Георги Гергов - „Пътища – Пловдив”АД спря ремонта на главната улица в село Калековец, защото нямало пари.

Преди месеци е започнала реконструкцията на пътната артерия, която част от националната инфраструктура и от трасето Пловдив – Брезово.

На жителите на населеното място от фирмата - изпълнител са обяснили, че ремонтът е спрял, тъй като държавата в лицето на АПИ,  не е привела необходимите средства. На кмета на селото са казали, че се чакал някакъв подпис на премиера Орешарски, който е в отпуск....

Пътят е готов за асфалтиране, това няма как да стане, защото го няма асфалта, има само прахоляк, а къщите и дворовете на хората са побелели. Най-големите притеснения на хората от селото са за здравето на децата им. „Всяка вечер се прибират вкъщи побелели от праха. Улицата е затворена за ремонт и има забранителни знаци, по нея продължават да минават автомобили и ние дишаме пушилката след тях“ споделят жителите на Калековец.

Най–вероятно това ще продължи докато управляващите не се наваканцуват подобаващо. Тук е момента да кажем, че при проведена обществена поръчка парите по проекта се превеждат на изпълнителя предварително. Явно обаче червеният бизнесмен Георги Гергов е предпочел да изхарчи парите за собствени облаги. Не е тайна, че служителите от фирмите му „Международен панаир“ - Пловдив, Нова Българска Телевизия и „Пътища – Пловдив“ вече месеци не са получавали заплати. Вероятно и тези средствата са пренасочени за удовлетворяването на нуждите на партията–столетница.