Почина Ана Мария Тонкова

БГ Музика

30-08-2013, 10:33

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ракът събори Ана-Мария

Журналистката отдаде целия си живот на българската музика

Тази нощ ни напусна Ана Мария Тонкова. Журналистът и човекът отдал живота си на българската музика. През последните месеци тя се бореше с коварна болест. За последно Ана Мария бе на музикалните награди на БГ Радио, сред българските изпълнители, връчи и награда на Лили Иванова.

 

Анна-Мария Тонкова е родена в София и от малка е свързана с музиката.

Завършва средното си образование в музикално училище "Любомир Пипков", а по-късно завършва висше в Държавната консерватория със специалност "Пиано и теория на музиката". Тя участва в създаването на радио "Експрес" през 1992 година.

Била е музикална редакторка в БНР, която помним от култовите предавания „Тик-так” и от „Пулсиращи ноти”.
Последните 16 години отдаде живота си на БГ Радио и българската музика, водеше различни предавания, впоследствие стана и музикален директор на медиата.
Беше сърцето, душата и двигателят на годишните музикални награди на БГ Радио, които всяка година са сред най-големите събития в музикалния живот на България.
В знак на уважение, колегите й от БГ Радио се прощават с нея на сайта с "Ани, обичаме те!"

 

"В нейна памет днес в ефира на БГ РАДИО ще звучат най-хубавите български песни – с обич от целия екип на БГ РАДИО.  След 12 чaса на обяд в ефира на БГ РАДИО – ефирният телефон 02 953 32 38 ще бъде отворен за всички слушатели, приятели и музиканти, които искат да споделят спомените си за нея с нас", съобщават от екипа на БГ Радио.


Поклон пред паметта й!