Бербатов е номер едно сред българските знаменитости

Булевард

29-08-2013, 13:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Футболистът оглави първата класация на Forbes за родни звезди

Димитър Бербатов, най-добрият български футболист в последното десетилетие, оглави първата класация на Forbes за български знаменитости.

В първата десетка на Forbes Топ 70 на българските знаменитости са Димитър Бербатов, Влади Ампов – Графа, Слави Трифонов, Григор Димитров, Мария Илиева, Ники Кънчев, Любо Нейков, Миро, Христо Стоичков и Лили Иванова.

С това една от най-популярните и очаквани класации на престижното бизнес издание направи първите си крачки и у нас, съобщават от Forbes.

Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание и измерва периода 25 август 2012 г. до 25 август 2013 г.

Бербатов застана начело на класацията с успехите си на терена и активностите на фондацията му. Той също така е и българинът с най-много последователи във Facebook.

В звездната класация попадат спортисти, музиканти, ТВ водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти.

Критериите, по които е направено подреждането са успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност - като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи. В селекцията не фигурират журналисти, които се занимават с новинарски и коментарни предавания, както и онези режисьори и продуценти, които не са медийно активни.