Бебетата са във Фейсбук час след раждането

Най-доброто от печата

28-08-2013, 07:57

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

62% от родителите признават, че сами са качили снимки на новороденото си

Повечето новородени по света правят своя дебют в социалните мрежи само час след раждането си.

Над 2/3 от новородените се появяват със снимки в интернет най-много 60 минути, след като са се появили на бял свят, предаде БГНЕС.

Родителите, участвали в проучването, били помолени да отговорят колко време след раждането са качили снимка на бебето си в профила си във Фейсбук. Резултатите показват, че средно до 57,9 минута бебетата вече събират "харесванията" на родители и приятели.

62% от родителите признават, че сами са качили снимки на новороденото си. 22 на сто казват, че "виновниците" са други членове на семейството, а 16% споделят, че техни приятели са ги отбелязали на снимка с бебето.

64% от майките и бащите признават, че качват снимки на децата си на всеки три седмици, 21 на сто го правят поне три пъти в месеца, а 6% заявили, че никога не споделят снимки на децата си в мрежата.

Най-честата причина, която кара родителите да го правят е да го покажат на роднини и приятели, които не живеят в страната (56%), 49 на сто казват, че така изразяват любовта си, 34% смятат, че албумът в социалните мрежи е идеалното място за съхраняване на снимки, а 22% го правят, за да покажат на други родители, че тяхното дете е по-хубаво.