Полицейският шеф на Велинград с присъда за смърт по непредпазливост?

Крими

27-08-2013, 19:19

Автор:

Вulgariautre

Всичко от Автора

Началникът на полицията във Велинград бе сменен набързо в разгара на отпускарския сезон

Министър Цветлин Йовчев назначи за шеф на униформените във Велинград старши инспектор Стоян Люцканов - бивш началник на полицейския участък в Ракитово.
Това е поредната рокада в ръководството на държавна структура само за месец.

Червената метла вече мина през директорите на  горските стопанства „Алабак” и „Чехльово", които бяха сменени с  „послушни началници”, удобни за хората на БСП и ДПС, съобщават от Тракия News.

Във Велинград упорито се говори, че новият полицейски началник не е с чисто съдебно минало, въпреки че това е абсолютно задължително за кадрите в системата на МВР. Според запознати, той има присъда за причиняване на смърт по непредпазливост. Това обаче упорито се крие и затова никой не можа да уточни дали наказанието е било ефективно или условно.

Най-вероятно става дума за причинена смърт при катастрофа в района на Сливен или Карнобат, шушукат местните хора. Някои твърдят, че това се е случило още преди Люцканов да стане полицай, но въпреки всичко при наличие на присъда и то за сериозно престъпление, най-малкото не трябва да е на толкова важен ръководен пост, коментират велинградчани.

За хората от курортното градче обаче, е ясно едно – БСП и ДПС кадруват безцеремонно и поставят свои хора на всички възлови позиции, без да зачитат закона и неговите разпоредби. Важно е да са послушни, а не какви качества притежават и дали отговарят на някакви критерии, казват още жителите на един от най-популярните курортни градове  в България.