ДПС върти политическа метла във В.Търново

През последните месеци спълна сила текат политически чистки във Велико Търново. Представителите на ДПС „въртят метлата” без оглед на експертност и резултатност, а на принципа – „удобен, неудобен”.  

Така, в началото на август министърът на екологията уволни без предупреждение инж.Елена Григорова от поста директор на РИОСВ. За дългогодишната си работа на този пост, инж. Григорова се е доказала като безспорен експерт и ръководител с отлични резултати. Тя ще бъде заменена от свищовски кадър на ДПС.

Дни преди това, скандално бе освободена от поста и шефката на областната Дирекция по земеделие и гори Йорданка Стефанова, чийто стаж в сферата е близо четвърт век. Под нейно ръководство търновската дирекция се нарежда сред най-успешните регионални структури на земеделското министерство. Още на следващия ден след уволнението, търновци бяха шокирани от новината, че на поста отново е назначена Зехра Байрактар  служител на общинската администрация в Кърджали и човек на кърджалийския кмет.

След като в края на юни бе направена и смяна в ръководството на полицейската дирекция, упорито се говори за скорошни уволнения и рокади в една от най-големите териториални дирекции на НАП – дирекцията във В.Търново. Същата обслужва шест области, а по резултати е сред първите в страната.