Слънчево време и днес, температури до 36°

Отлични са условията за туризъм в планините

Днес времето ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 31° до 36°. Облачността ще се увеличи след обяд в северните и планински райони.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за август.

Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.
Над Черноморието ще бъде слънчево, а след обяд ще духа бриз. Максимални температури на въздуха ще са между 28°-30°, температурата на морската вода - 25-26°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Отлични са условията за туризъм в планините, където времето също ще бъде слънчево с температури около 15 – 16 градуса. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст. Съоръженията работят на Банско, Боровец, Пампорово.

От службата препоръчват туристите да избират внимателно маршрута си и да преценяват силите си.
След обяд ще има временни увеличения на облачността в планините, но валежи не се очакват. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра – около 17°.
Поради трайното засушаване и високите температури, в източната половина на страната, все още, има повишен риск от възникване на полски и горски пожари. Спазвайте препоръките на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при работа с огън на открито.