Мощен удар срещу контрабандата на цигари

Мисия Пловдив

24-08-2013, 13:32

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Иззеха над 100 кила тютюн и 110 хиляди гилзи при 2 акции

Голямо количество контрабанден тютюн и заготовки за цигари са иззети вчера от къща в пловдивския квартал "Столипиново”. При спецакция срещу незаконното разпространение на стоки без платен акциз служители от Шесто РУП са извършили проверка в жилище на улица "Калина".

На адреса полицаите открили над 100 кг нарязан тютюн и 109 хиляди гилзи от различни марки за заготовки за цигари с филтър. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив и е започната предварителна проверка за престъпление срещу 19-годишен жител на Пловдив. Младежът е известен на полицията. Той е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.

Междувременно в четвъртък на булевард „България” в областния град е бил заловен друг търговец на контрабандни цигари. След получен сигнал около 7 часа полицаи от Трето РУП са задържали в момент на продажба на тютюневи изделия без бандерол 55-годишен пловдивчан. След това е претърсен използван от мъжа апартамент на същия булевард.

От жилището са иззети общо 15 580 къса папироса, 2,5 кг нарязан тютюн и 6500 къса заготовки за цигари. Мъжът, който е известен на полицията и осъждан, е бил задържан за 24 часа в ареста на районното управление. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.