На кого се смеят полицаите на село

Най-доброто от печата

23-08-2013, 21:52

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кога полицията ще започне да пази реда, а не властта?

Линч за кражба на царевица!

"Спипаш ли го тоя пак, ПРОБВАЙ колко издържа на бой, вместо да се борим да го осъдят на ПРОБАция."

Стопани от шуменското село Ивански линчуваха крадец. Пребиха го и му запалиха трабанта, натъпкан до тавана с чужда царевица. После го зарязаха на пътя окървавен. За поука на други апаши.

Случилото се не е изненада, разбира се. За българските села то е традиция. Още по турско окачали краденото на вратовете на хайдуците и ги прекарвали през мегдана - за срам и резил.

Само че оттогава са минали 200 години, интернет е заменил килийните училища, а заловените крадци у нас още ги бият, вместо да ги предадат на полицията.

Защо ли?

Чуйте един от отмъстителите: "Лани пипнах един разбойник и го заведох в РПУ-то. И какво? Осъдиха мен за саморазправа, а него не, понеже каза, че намерил на шосето чувалите с царевица!" Нещо повече. Местни ченгета го посъветвали през смях: "Спипаш ли го тоя пак, ПРОБВАЙ колко издържа на бой, вместо да се борим да го осъдят на ПРОБАция."

Смешно им е значи на полицаите. На кого се смеят тия господа? На себе си се смеят, май... Те грешат, ако смятат, че гражданските арести и вендети ще свършат тяхната работа. Защото станат ли масова практика, току-виж, че и те си изпатили.