Превърнали сме се в Латинска Америка, ядоса се Лазаров

Крими

23-08-2013, 16:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

МВР разкри фабрика за производство на марихуана в Пазарджишко

Превърнали сме се в Латинска Америка с отглеждането на канабис в страната. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на специален брифинг по повод разкриването на фабрика за производство на марихуана в Пазарджишко. Става въпрос за 5 декара, засети с канабис, видеонаблюдение, вентилационна система, поливна система, допълнително помещение за сушене на листната маса и манипулация.

Сигнал за оранжериите в землището на село Мало Конаре е подаден от добросъвестен гражданин в полицията в Пазарджик, съобщи Лазаров. Фабриката е установена след проведени процесуално-следствени действия от прокуратурата.   

"В района на Петрич сме работили с хеликоптер, но става ясно, че хеликоптерите са неефективни при отглеждането на марихуана в оранжерии, затова ще бъдат извършени и физически проверки", заяви Лазаров. Има планирани мероприятия по противодействие на криминалните предприятия и контрабандата под ръководството на Върховната касационна прокуратура и тази акция е част от тях, коментира главният секретар на МВР.