Цените на нощувките по морето падат

Най-доброто от печата

23-08-2013, 06:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бум на жалбите от недоволни туристи

От сряда, 21 август, нощувките по Черноморието започнаха да падат средно с около 15-25%, писа Profit.bg.

Причината е краят на активния сезон, който по традиция препълва хотелите и квартирите с летовници. Сега, когато температурите спадат, а денят е по-къс, за да привлекат и по-неплатежоспособни клиенти, хотелиерите са решили да смъкнат цените.

Слънчев бряг не прави изключение от правилото. Там цените са около 20% по-надолу. Но заради това пък в зоната, най-близка до плажа, няма свободни стаи. В района легло или квартира може да се намери в Несебър и Равда. Леглото в квартира е около 10-20 лв., а апартамент с климатик може да се наеме за 30-40 лв. на вечер.

Тази година има истински бум на жалби от недоволни туристи по морето. От Комисията за защита на потребителите обясняват, че най-много се оплакват руснаците, но и българите вече започнали да си търсят правата по-упорито. Най-честите жалби са за лошо обслужване.

В менютата из Слънчев бряг масово не пише грамажите, както е изискването. Друг проблем е хигиената – чаршафите и кърпите не се сменят, а хотели, които уж имат 4 звезди, дори не се доближават до изискването за тази категория.

От комисията казват, че повече от 200 обекта са проверени в курортите около Бургас само за четири дни. Жалбите изглежда не са били напразни – голяма част от проверените ще получат актове за нарушения. Според бизнеса пък туристите били твърде претенциозни.