Половин милион лева дава за хотел парламентът

Най-доброто от печата

23-08-2013, 06:35

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Чуждестранните делегации ще отсядат в четиризвездни хотели в идеалния център на София.

Над половин милион лева е заделило Народното събрание за хотелски услуги през 2013 г.

От тази сума 18 337 лв. без ДДС вече са платени за нощувките на новите депутати в парк-хотел "Москва", става ясно от информацията по изпълнението на договора за обществена поръчка, качена на сайта.

В тризвездните хотелски стаи от 21 май до 9 юли бяха настанени онези народни представители от провинцията, в чиито ведомствени апартаменти бе необходим ремонт.
Народното събрание явно е договорило изгодна оферта за хотелските нощувки, защото по прогноза на обществената поръчка е трябвало да плати за целта 42 322 лв. без ДДС. Спестени са близо 24 хил. лв.

251 000 лв. без ДДС е стойността на рамковото споразумение, което парламентът е сключил с 3 фирми за настаняване на гости в хотелите им.

Така чуждестранните делегации, които идват в София по покана на Народното събрание, ще отсядат в четиризвездни хотели в идеалния център на София. Избраните са "Кристал палас", "Света София" и "Централ парк". Договорите с тях са сключени след обществена поръчка и са за срок от 12 месеца.

93 хиляди лева пък са предвидени за осигуряването на стаи за ВИП гости на парламента в петзвездните "Арена ди Сердика" и "Гранд-хотел София".