Андреева успокои, 10% ще са съкращенията в общата администрация

Общество

22-08-2013, 11:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Те се отнасят за всички второстепенни разпоредители

Здравният министър д-р Таня Андреева определи съобщението на Министерство на здравеопазването за 10% съкращение в сферата на здравеопазването, като техническа грешка. Пред ТВ7 министърката обясни, че става въпрос за съкращения само в общата администрация.

Касае се за 10% съкращение в общата администрация на всички второстепенни разпоредители, които се финансират от бюджета на Министерството на здравеопазването, каза министърката. "Това всъщност е поетият от правителството ангажимент за намаляване на държавната администрация, която през последните четири години се е увеличила с над 10 000 души. Това я прави твърде раздута и много тромава в оперативен план. Очевидно понякога една чиновническа грешка може да предизвика по-тежка ситуация, затова трябва да бъдем внимателни", поясни Андреева.

Всички знаем колко усилия полагаме за това да се стабилизира и да се промени ситуацията в спешната помощ, в психиатричните клиники, които са единствените лечебни заведения, които са на пряко подчинение на Министерство на здравеопазването, каза здравният министър.