България "бомбардира" Македония с вицове

Най-доброто от печата

22-08-2013, 06:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Най-краткият нашенски анекдот: "Македонска нация"

В България има най-много вицове за Македония. Това става ясно от карта за вицовете, които се разказват от едни за други народи, публикувана в македонския сайт off.net.mk.

Картата е озаглавена „Европа не е мъртва” и показва във всяка европейска държава за коя друга страна от Стария континент се разказват най-много вицове. Според авторите на забавната карта в Македония, Турция и Албания има най-много анекдоти за Гърция, а в Гърция – за Албания.

В повечето случаи обаче две съседни държави обичат да се надсмиват една над друга. Такъв е случаят с Испания и Португалия, с Франция и Белгия, с Германия и Полша, с Обединеното кралство и Ирландия. Единствената нация, която предпочита да разказва вицове за самата себе си, е италианската.

Когато става въпрос за вицове за други народи обаче, в България най-много обичаме да разказваме смешни историйки за македонците. В off.net.mk е посочен например най-краткият български виц, който се състои от точно две думи: „Македонски народ”. Сайтът дава и друг пример: „Всички хора произлизат от маймуни, а македонците от българи”.

Самите македонци обичат да разказват анекдоти за гърци и един от любимите им, който е посочен към картата, разкрива спора между грък и италианец кой има по-голям принос в световната цивилизация. Гъркът триумфално заявява: „Ние сме измислили секса”. Италианецът отговаря: „Да, ама ние първи започнахме да го правим с жени”. Албанците също се надсмиват над елините с вицове като: „Как се нарича грък с 300 жени? – Овчар”.

Още от българските вицове за македонци

Какво ще стане, ако се изкъпе един македонец? Варел с мръсна вода и чист българин.

Когато американците стъпили на Луната, македонците се заканили: ”Месечино, месечино, земльо македонска, ние ке те освободим!”

Съобщение на книжарница в Скопие: ”Поради изчерпване на количествата желаещите могат да получат "Историята на Република Македония" чрез SMS”.