Между ГЕРБ и Реформаторския блок имало сериозни различия

Няма идея за обща кандидатура или сътрудничество, заяви Радан Кънев

Между ГЕРБ и Реформаторския блок има сериозни различия, които са важни за избирателите. Това заяви председателя на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия.

"Трябва да сме наясно, че най-важното нещо за България в момента е максимално бързо да се раздели със сегашното управление и много дълго време да не се връща към подобна коалиция", допълни той. Според него между Реформаторския блок и ГЕРБ стои най-вече въпросът с правосъдието.
"Няма как след 4 години на власт, през които ние сме натискали много силно за такава реформа, ГЕРБ да кажат, че го имат в програмата си. Нужен е по-сериозен отговор за да сме сигурни, че можем да го направим заедно. В момента няма такова доверие в избирателите", заяви председателят на ДСБ. Той смята, че хората в политиката трябва да се учат от миналото, но и да гледат напред.
Радан Кънев сподели основните промени, към които ще се стреми Реформаторския блок. На първо място това ще е реформа в правосъдната система, а освен нея ще има промяна в икономическата политика.
Според последни проучвания Реформаторският блок би получил около 7% от гласовете при евентуални избори, но коалиция с ГЕРБ би спечелила над 30%. Според Кънев обаче все още няма изготвена подобна идея за обща кандидатура или сътрудничество. Не са изведени все още четирите основни реформаторски политики, които ще са много различни от това, което се предлага в момента", каза лидерът на ДСБ.