Ново 20: Бира пази от махмурлук

Животът

21-08-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Учени открили, че пивото не позволява на тялото да се дехидратира

Напоследък все повече изследвания се застъпват за благоприятните свойства от бирата. Изследване през февруари тази година заяви, че пенливата напитка не е отговорна за биреното коремче, защото тя има ниска калорийна стойност, пише tialoto.bg.

Миналия месец пък учени от университета в Атина уверено обясниха, че една халба бира на ден предпазва сърцето, намалявайки риска от инфаркт с около 30 %.

Австралийски учени сега зарадваха любителите на слабоалкохолната напитка с неин вариант, който пази от махмурлук. Въпросната бира не позволява достигането на дехидратация на тялото, което е сред основните причини да страдаме на сутринта след тежък запой.

Екип от университета Грифит е разработил специална бира, която има допълнителни съставки като електролити и спортни напитки. Основата на питието е като на стандартните бири. То има по-малко количество алкохол от тях, но пък вкусът му е същият.

Електролитите са минерали, които образуват соли като натрия. При дехидратация тялото губи електролити и това е една от основните причини за страданията при махмурлук, обяснява „Mail on Sunday".