Транспортният сектор предлага нови шефове на ДАИ

Браншовите организации предлагат за поста Красимир Калайджиев и Чавдар Васев

Транспортният сектор предложи своите кандидатури за ръководител на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ДАИ). В писмо, адресирано до транспортния министър Данаил Папазов те предлагат за поста Красимир Калайджиев и Чавдар Васев, информира "Стандарт".

По-рано днес транспортният министър Данаил Папазов обяви в ефир, че до края на седмицата ДАИ ще има нов изпълнителен директор. Пред БНТ той спомена имената "Ганев", "Чавдар Васев", "Трендафилов".

"Като си запазваме правото да искаме ясно и точно тълкуване от официалните турски власти и среща с министър-председателя г-н Орешарски, Ви уведомяваме, че с нас – представителите на бранша - никой не е обсъждал кандидатури за ръководител на ИА "Автомобилна администрация". Сред споменатите имена нищо не ни говори името Трендафилов, а имаме и съображения, за това оценявайки опита, знанията и авторитета на кандидатите Красимир Калайджиев и Чавдар Васев", се казва в писмото, а предложението е съгласувано с 20 браншови организации в сферата на автомобилния транспорт и превозите.