Жизел Бюндхен е най-богатият модел в света

През последната година манекенката е спечелила 42 милиона долара

Жизел Бюндхен за пореден път оглави класацията на най-високоплатените топ модели, съставена от сп. Форбс. За седми пореден път бразилката зае първото място на най-богатите модели, като през последната година тя е спечелила 42 милиона долара.

33-годишната Жизел активно сътрудничи с компании като "Пантен", "Орал-Би" и др. Тя пусна на пазара собствена линия обувки с марката "Ипанема". Бюндхен е омъжена за известния състезател по американски футбол Том Брейди.

Бившият ангел на "Викторияс сикрет" Миранда Кер е на второ място в класацията, като за същия период тя е спечелила 7,2 милиона долара. Съпругата на актьора Орландо Блум е рекламното лице на авиокомпанията "Кантас" и на производителя на модни облекла "Манго". Освен това 30-годишната манекенка пусна на пазара своя козметична линия за поддръжка на кожата с марката "Кора".

Трета в класацията е 32-годишната бразилка Адриана Лима, спечелила 6 милиона долара през миналата година. Тя е представител на известната марка за дамско бельо "Викторияс сикрет". Лима е омъжена за сръбския баскетболист Марко Ярич.

На четвърта позиция бе поставена 39-годишната Кейт Мос с 5,7 милиона долара.

Тази година в класацията на "Форбс" дебютираха китайският модел Лиу Вен и пуерториканката Джоан Смолс, заемащи съответно пето и осмо място.

Шеста е класирана американката Хилари Рода.

Следва американката Каролин Мърфи.

На девета позиция е южноафриканката Кандис Суейнпол, а десета - датчанката Лара Стоун.