ДПС оказвали натиск за отстраняване на директора на ОД "Земеделие" в Кърджали

Политика

20-08-2013, 13:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това обяви народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева

Депутаът от ГЕРБ Цвета Караянчева се обяви в защита на директора на ОД "Земеделие" в Кърджали Йорданка Гочева. В писмо, изпратено до министъра на земеделието и храните Димитър Гочев, Караянчева предупреждава за сътресения в сектора на земеделието в Кърджалийско, при евентуалното отстраняване от поста на Йорданка Гочева, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Властовите претенции на ДПС в региона може да доведат до разбиването на едно работещо административно ниво, смята Караянчева. В писмото й се посочва, че през последните четири години в област Кърджали бяха усвоени над 108 млн. лева под формата на европейски субсидии и национални доплащания за земеделските производителите. Други 71 млн. лева бяха спечелени с проекти на фермерите и общините по Програмата за развитие на селските райони. Земеделието е водещ отрасъл и ключът към икономическото съживяване на Източните Родопи. То е залегнало като приоритет и в Областната стратегия за развитие за следващия планов период - 2014 - 2020 г.

Припомням тези факти не само, за да изтъкна заслугите на предходното правителство за напредъка на сектора в планинските и полупланинските райони, а и за да подчертая необходимостта от неговото компетентно управление на местно ниво - такова, каквото виждаме в лицето на Йорданка Гочева - директор на ОД "Земеделие" в Кърджали.

Гочева е специалист с доказана експертиза, висока репутация и опит. Под нейното ръководство дирекцията се нареди сред отличниците в страната. Разбирам, че в последно време върху Вас, като министър на земеделието, е оказван политически натиск за нейното освобождаване в полза на представител от квотата на ДПС", се казва в писмото на Караянчева.