Ето най-глупавите терористи в света

Животът

20-08-2013, 10:01

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Топ 10, подбран от канала AllTime10s

Дори самата дума "терорист" може да всее страх в душите на хиляди хора. Но дори и онези, които са водени от злонамерени мотиви, също могат да грешат. При това по доста глупав начин. Ще се убедите в това от следната класация, подбрана от YouTube канала AllTime10s.

10. Ричард Рийд

През 2001 г. Рийд се опитва да взриви бомба, умело скрита в обувката му, на борда на презокеански полет. За негово съжаление и огромен късмет на екипажа и пътниците запотеният му крак навлажнява фитила и бомбата се оказва напълно безполезна.

9. Талибан-камикадзе

Талибан, натоварен със смъртоносен експлозив в Южен Афганистан, имал нещастието да взриви бомбата си предварително. В резултат загинал не само той, но и още шестима терористи, които го придружавали. Никой друг не бил наранен.

8. Салман Ал-Таези и Уалид Ашиби

Докато работели по сглобяването на малка ракета, Ашиби нервно крачел напред-назад по килима. В резултат се натрупало изненадващо голямо количество статична енергия, която възпламенила ракетата и убила Таези, а след него и самият Ашиби се строполил мъртъв.

7. Иман Фарис

Този натурализиран американски гражданин имал дяволски план - да срути Бруклинския мост като пробие държащите го метални въжета с... горелка. Май това е достатъчно.

6. Мохамед Саламех

Саламех е един от хората, осъществили първият терористичен акт в Световния търговски център през 1993 г. Той обаче имал неблагоразумието да се върне до агенцията за коли под наем, за да поиска депозита са микробуса, който току що бил взривил, което го вкарало право в лапите на ФБР.

5. Атаката срещу "Съливан"

През 2000 г. група представители на Ал-Кайда искали да забият лодка, пълна с експлозиви в един американския боен кораб "Съливан", но я натоварили с толкова много бомби, че накрая родката просто потънала.

4. Умар Фарук Абдулмуталаб

Той пък опитал да взриви бельото си по време на полет, но когато видели, че се е подпалил, няколко пътника успели да го обезвредят.

3. Камел Бурхас

Възнамерявал да убие стотици като втрие рицин в дръжките на вратите на коли, но очевидно не знаел, че отровата трябва да се погълне или инжектира, за да бъде смъртоносна.

2. Билал Абдула и Кафил Ахмед

Двамата се опитали да влетят с кола в летището на Глазгол, за да го взривят, но не видели циментовите ограждения. Автомобилът им се ударил в тях, запалил се и един от чакащите за полета си пътници дори успял да обезвреди терористите.

1.Бирмингамската група

Водени от мъж с прякора Дебелия, който дори не бил физически годен за подобна активност, те пропиляли 15 000 лири от бюджета си в онлайн залагания. След това пък купили ледени блокчета, за да използват амониевия нитрат за бомби. Те обаче не знаели, че веществото вече не се съдържа в продавания по магазините лед.

 

Източник "Мениджър Нюз"/ сп. Обекти