Ябълките - страхотен съюзник в отслабването

Хапвайте ябълки - те са страхотен съюзник в отслабването и едни от най-добрите антиоксиданти

Ябълката може да разреши редица здравословни проблеми.
Освен естествена четка за зъби, тя е и активен борец против холестерола и мазнините в организма - повишава нивата на полезния холестерол, без да има странични действия като лекарствата.

Има много проучвания за това как ни се отразява яденето на ябълки. Препоръчва се на жените, имащи проблем с холестерола и подкожните мазнини, да хапват само по 75 гр. ябълки на ден и да видят сами резултатите. Промяната е забележителна. След три месеца на контролния преглед при всички се отчита намаление на количеството на вредния холестерол, докато са повишени нивата на полезния. Без да променят основния режим на хранене и живот те успяват да запазят тези резултати в продължение на години. Само след 12 месеца се постига стабилно ниво в рамките на здравословните норми и жените продължават да консумират полезния плод.
Разбира се, мъжете също могат да се доверят на полезните качества на ябълката.

Ето и още няколко причини защо да наблегнете на ябълките в менюто си:
1. Ябълките са страхотен съюзник в отслабването, защото високото съдържание на фибри подпомага по-доброто храносмилане. Има проучвания, резултатите от които доказват, че даже консумацията на 1 ябълка дневно ще ни помогне да отслабнем.
2. Пълни са с фибри, а когато става дума за доброто и правилно функциониране на стомаха и червата, те са страхотен помощник.
3. Пак фибрите, които плодовете съдържат помагат по-бавно да се освобождава захарта в тялото и така помагат да се поддържа нивото на захарта в норма, без резки спадове или покачвания.
4. Ябълките са едни от най-добрите антиоксиданти , които се борят срещу свободните радикали и състаряващите ни влияния на околната среда.
5. Данните от медицинско проучване сочат, че ябълките понижават риска от развитие на рак на гърдата. Изчисленията показват, че този риск намалява с 17% от случаите при консумация на 1 ябълка на ден. Рискът се понижава с 39% при консумация на 3 ябълки на ден и с 44% при шест ябълки дневно.
6. Вкусните плодове ни помагат да се предпазим от преждевременната поява на бръчки и ще стимулират растежа на косата, благодарение на съдържащия се в тях процианидин – B-2.