Нови сведения за "убийство" на принцеса Даяна

Свят

18-08-2013, 19:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Нови сведения съживиха версията за убийство на принцеса Даяна

Нови сведения за смъртта на лейди Даяна, принцесата на Уелс, са получили неотдавна британските власти. В събота полицията съобщи, че ще проучи новата информация, но в никакъв случай не става дума за ново разследване.
Според британски медии, касае се за твърдение, че Даяна е била убита от член на британските въоръжени сили, пише 20minutes.fr. Принцеса Даяна загина на 29 август 1997г., при автомобилна катастрофа, близо до моста Алма в Париж, заедно с приятеля си Доди ал Фаейд и шофьорът й Анри Пол.

Доди ал Фаейд и Анри Пол издъхнаха на място, докато принцесата на Уелс почина по-късно в парижка болница. Телохранителят Тревър Рийз-Джоунс, член на екипа, натоварен със сигурността на фамилията Ал Файед, оцеля при катастрофата.
Според британските медии, цитиращи военен източник, тези нови сведения относно смъртта на Даяна са били предадени на Скотланд ярд от кралската военна полиция.
"Дейли телеграф" пише, че информацията се появила при неотдавнашния процес срещу Дани Найтингейл, снайперист от Специалните въздушни служби (SAS) - елитна част на британската армия, който беше признат за виновен за незаконно притежаване на оръжие. Според едно от сведенията, елитната армейска част е отговорна за смъртта на принцеса Даяна. Сведенията били предоставени от родителите на съпругата на войник от SAS, наречен "войникът Ен", който бил ключов свидетел в процеса срещу Найтингейл. 
Родителите написали писмо до командващия на SAS, твърдейки, че военният доверил на бившата си съпруга, че неговата част "организирала" смъртта на принцесата, пише "Дейли телеграф". По думите му, впоследствие операцията била прикрита.
В съботното си изявление британската полиция съобщи, че ще проучи информациите за смъртта на принцеса Даяна и приятеля й Доди ал Файед, които неотдавна са й били предоставени, и ще провери тяхната "уместност и достоверност".