Спипаха в блато заподозрян за убийството на старица от Тутракан

Крими

18-08-2013, 12:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Издирваният 42-годишен мъж скочил в реката, когато видял полицаите

Криминалисти от Силистра и Русе задържаха 42-годишен мъж за тежко криминално престъпление, съобщиха от МВР. Полицаите заловили за броени часове Светослав Стефанов Георгиев, издирван по подозрение в извършването на убийството на 85-годишна жена от Тутракан.

Жената била намерена убита в дома й. При огледа на тялото полицаите установили множество следи от насилие. Те незабавно предприели действия за разкриване на тежкото престъпление. Усилията им скоро дали резултат, насочвайки ги към основния заподозрян – 42-годишния Светослав Георгиев от село Ряхово.

Към момента той бил в неизвестност, но започнало издирване. Претърсени били обширни територии край Тутракан и Сливо поле, където се предполагало, че издирваният се укрива. В резултат на проведените действия, снощи, около 22.30 часа мъжът бил засечен в гориста блатиста местност в района на село Ряхово. Той направил опит да избяга, като скочил в реката, но полицаите го спрели.

Пред разследващите 42-годишниият мъж направил пълни самопризнания. Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение и да му бъде взета мярка "задържане под стража" до 72 часа.

Действията по разследването продължават под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра.