Внимание шофьори! Над 130 видеокапана са заложени на пътя!

Региони

17-08-2013, 16:36

Снимка:

Flickr

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътната обстановка в страната на 17 август

 

Над 130 са устройствата, които дебнат по пътищата в цяла България в момента. Платформата, в която всеки може да провери къде са камерите,   все още не е готова, въпреки обещанията на полицията,  че през август тя ще бъде факт. Сега онлайн проверка може да се направи само на определен маршрут.


По пътя към морето, по магистрала "Тракия", със сигурност стационарна камера има на Пловдив и преди Бургас.


Има обаче и няколко мобилни, които менят мястото си - в събота и в неделя подвижна камера ще дебне в отсечката Карнобат-Бургас,Сарафово-Бургас и околовръстния път в посока Созопол.


Две стационарни камери дебнат шофьорите и на главния път за гръцката граница.

 "Предстои една от тях да бъде преместена в с. Кулата. Заради изграждането на ЛОТ 4 на магистрала "Струма" бе създаден обходен маршрут през селата Кулата, Чучулуигово, Марино поле, Марикостиново", обясни Димо Чобанов, началник на КАТ-Благоевград.

Предстои още две камери да бъдат поставени в района на Кресненското дефиле.

В Благоевградско местата за контрол на скоростта са 62. Най-много - 32,  са на пътя за Кулата. Две мобилни камери има по пътя за Банско, 9 в самия Благоевград.

Местните шофьори знаят къде да намалят скоростта и дори одобряват завишения контрол.

До края на другата година камерите на КАТ трябва да се удвоят, дори утроят като броят им ще надхвърли 300. Целта е оттук нататък хващането на джигитите по пътищата изцяло да се модернизира, за да се избегне напълно човешкият фактор.