Избери си куче, намери верен приятел

Мисия Пловдив

17-08-2013, 08:00

Снимка:

Facebook

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

30 кучета канят на гости новите си стопани в приюта в Пловдив

Днес може да си намериш верен приятел. От 10 до 13 часа в приюта за кучета в Пловдив осигуряват възможност за разглеждане на всичките настанени 30 животни. Там има кучета, подходящи за дворни пазачи, за домашни компаньони, и малки, и големи, почти породисти и нетолкова породисти. Но всички те са все още без стопанин, търсят си дом и заслужават вашите специални грижи.

По време на кампанията ще получите информационни брошури, консултация с ветеринарен лекар, а успеете ли да си изберете куче, ще го получите надлежно с попълнен ветеринарен паспорт с поставени всички необходими ваксини, обезпаразитено, кастрирано и чипирано. 

Важно е да знаете, че за чипираните и кастрираните кучета собствениците не дължат такса за притежаване на куче към общината, съобщиха от приюта.

Мястото е на 4-ти километър „Пазарджишко шосе”.

Може би пловдивчани си спомнят за първата одомашнителна кампания за безстопанствени кучета, която община Пловдив проведе през пролетта в рамките на двете Национални киноложки изложби за кучета.

Тогава, през април, наред с породистите екземпляри, в Цар-Симеоновата Градина дефилираха и трима питомци от общинския приют, специално подготвени и тренирани за събитието.

Обнадеждени от резултатите (няколко одомашнени безстопанствени кучета в резултат на успешната кампанията), решихме, че е време и за една лятна одомашнителна акция, съобщават от приюта.