Осем са задържаните за труповете в Перник

Крими

16-08-2013, 19:31

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дирят трупове в района на Перник

Може да изникнат още жертви на територията на страната, обясни главният секретар на МВР

Осем души са задържани във връзка с намерените в Перник трупове. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред журналисти. Той се върна от Перник, където се проведе специализирана полицейска акция по задържането на извършителите. "Предстои да търсим още трупове и още членове на групата. Задържани са за 72 часа с предпазна мярка, но без повдигнато обвинение", обясни Лазаров.
Главният комисар не уточни колко точно трупа са намерени. Но  заяви, че очаква да изникнат още на територията на цялата страна.
"Групата е действала в периода от 2005 до 2010 година и се е занимавала с поръчкови убийства, осъществявала дейност, свързана с черно тото, наркопразпространение и лихварство”, обяви още той.

Малко по-рано пред bTV зам.-главният прокурор Борислав Сарафов категорично заяви, че не става дума за жертви на т.нар. "Нови килъри", каквато беше първоначалната информация.

По разследването се работи от около месец, каза Сарафов. Той обяви, че  събраните данни сочат към  нова група за мокри поръчки, която спокойно може да се определи като "Килърите 3".