Това, което виждам на улицата е сравнимо с Египет, заяви Борисов

Лидерът на ГЕРБ смята, че правителството ще падне с гръм и трясък

По безпощаден начин, пак ще стане ясно на всички симпатизанти на "Атака", че партията е в коалиция с БСП и ДПС.

Това каза в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Това, което виждам на улицата, мога да го сравня само с Египет – полиция, протестиращи, видях по целия "Стамболийски": са рейсовете, организирани от ДПС, докарани за протест пред президентството" допълни експремиерът.

"ГЕРБ не знам какво е организирал, със сигурност – нищо. Но това, което правят в момента ДПС е много опасна игра. Учудвам се на г-н Местан, който е много умерен човек, че по този начин е решил да помага на БСП. Това правителство рано или късно ще падне и то с гръм и трясък", заяви Борисов.

Според него с днешната актуализация след една година "всички ние ще се чудим как да затягаме колана, за да можем да решим катастрофата, в която ще ни вкарат."

"На моите приятели – синдикалните лидери, да има кажа, че с днешната си подкрепа, след една година ще се червят. Управляващите така са решили, ще го актуализират днес, а всички ние след една година ще теглим от това решение, което днес ще се вземе", заяви лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов смята, че актуализацията на бюджета е абсолютно ненужна. Приходните агенции в момента събират повече приходи от планираното, каза Борисов."Вместо да се стегнат и да събират приходи, и да работят, те тръгнаха по най-лесния начин – с кредити, които да похарчат, а лихвите по кредитите и това, което след това ще се връща, главници, ги оставят на младите хора."

По повод протестите в подкрепа на правителството Борисов заяви, че като ги вкарват така с автобуси, когато от смесените райони се вкарват хора, това е много опасна игра.

"Разговарях с моите колеги, колкото и да е странно – ще призоваваме на протеста да не идват наши симпатизанти. Те умишлено искат да направят проблем в страната с докарването днес на тези автобуси. Поразгледах ги малко, те са интересна гледка. Всеки със симпатизантите си", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.