Днес ни очаква приятно захлаждане

Температурите ще са между 27° и 32°, в София – около 27°

Дневните температури слабо ще се понижат, като максималните ще бъдат между 27° и 32°, в крайните югозападни райони до 35°, а в София – около 27°.

Дневните температури слабо ще се понижат, но и днес ще предобладава слънчево вревме. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в крайните югозападни райони до 35°, а в София – около 27°.

По-значителни увеличения на облачността ще има над Западна и Централна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще продължи да прониква по-хладен въздух с умерен вятър от североизток със слаб, в източните райони и по поречието на река Дунав.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
Над Черноморието ще е предимно слънчево, но ветровито – с умерен до силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 27°-30°, на морската вода - 25°-27°. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала.
Преди обяд над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от западната и централна част на страната ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен и временно силен вятър от североизток-изток. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, а на 2000 метра - около 14°.