Държавната телевизия в Скопие направи Бабунски българин и взриви Македония

Спорт

15-08-2013, 18:06

Снимка:

БНТ

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

МТВ изписа още двама от играчите на Яневски като българи

 

За гаф, допуснат от телевизията майка в Македония и способен да разбуди гражданска война, ни информират колегите от Sportline.bg.

По време на излъчването на приятелската среща между македонския тим и България в Скопие (2:0), хора от екипа на МТВ допускат техническа грешка, с която зарадваха България, но вбесиха и немалка част от собствената си държава. 

В 58-ата минута на мача голямата звезда на македонския футбол Горан Пандев бе заменен от младата надежда Давид Бабунски, син на бившия футболист на ЦСКА от началото на 90-те Бобан Бабунски. Докато изписваха смяната, технически лица изписаха Бабунски като български играч, слагайки до името му нашето знаме. "Грешката" се повтори и при последвалата смяна на Адис Якович и Йован Костовски.


Не за първи път напомнянето на македонците за истинския им произход вбеси футболните фенове. През 2010 година австралийската спортна телевизия "Фокс Спорт 2" представи нападателя на Наполи като български национал, което западните ни съседи възприеха на нож. Със случая се зае дори посолството на Македония в Австралия, което накара в официалната уеб страница на "Фокс Спорт 2" да бъде поместено публично извинение и пояснение, че Пандев е футболист от Македония.