Арестуваха Мистър 15%

Най-доброто от печата

15-08-2013, 07:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Заедно с шефа на ДАИ Божков закопчаха 12 негови подчинени

Барети арестуваха шефа на ДАИ Валентин Божков.
Той е уличен, че е осигурявал чадър над канал за фалшиви шофьорски книжки и е давал лицензи и разрешителни срещу рушвети. От всяка далавера Божков е прибирал 15 на сто, което му донесло и прякора Мистър 15 процента, твърдят запознати с разследването. Заедно с изпълнителния директор на агенция "Автомобилна администрация" са задържани още 12 души. Те са работели в клонове на бившата ДАИ в София, Велико Търново и Благоевград. Разследването на ДАНС е започнало още преди два месеца след серия сигнали. Става въпрос за тежка корупция, твърдят от прокуратурата. Засегната е цялата дейност на агенцията - изпити за шофьорски книжки, лицензи, всякакъв вид разрешителни и др. Божков оглави агенцията през лятото на 2011 г.

Барети арестуваха шефа на ДАИ. Изпълнителният директор на ИА "Автомобилна администрация" Валентин Божков бе задържан във вторник при акция на ДАНС. Той е уличен в злоупотреба със служебно положение и корупция. В хода на операцията са задържани още 11 души, които са работели в различни подразделения на агенцията в страната. Става дума за Велико Търново, Благоевград и София. По първоначални данни чиновниците са уличени в тежък случай на корупция. Засегната според прокуратурата е цялата дейност на агенцията - изпити за шофьорски книжки, лицензи, всякакъв вид разрешителни и др. Разследването е започнало преди повече от два месеца след редица сигнали до Министерството на транспорта, които били предадени на прокуратурата.
Акцията на ДАНС е биле проведена във вторник следобед и вчера сутринта. В единия от задържаните служители - жена инспектор, са били открити 8000 лева, за които се предполага, че са свързани с корупционната схема.
Преди две години тогавашният министър на транспорта Ивайло Московски назначи за изпълнителен директор на ИА "Автомобилна администрация" Валентин Божков. Той наследи Симеон Арнаудов, който подаде оставка след автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" на 15 юни 2011 г., при която загинаха 8 души.