ДАИ-Пловдив вън от корупционната схема

Крими

14-08-2013, 17:59

Снимка:

transporten-vestnik.com, архив

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

ДАНС задържа шефа и още 11 души от ИА "Автомобилна администрация"

"В Пловдив няма арестуван служител на ДАИ. От медиите научих, че са задържали и разпитват директора ни", коментира за Plovdivutre.bg шефът на автомобилната администрация в града Иван Въчев.

Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" (ДАИ) Валентин Божков е бил задържан във вторник по обед в кабинета си, предаде bTV. Тече разпит в сградата на БорКор, съобщи БНР.

При акция на ДАНС и Главна дирекция "Национална полиция" са заловени 12 души, които са работели в различни подразделения на агенцията в страната. По първоначални данни акцията е за разбиване на корупционна схема.

"Може ли да ми арестуват шефа и да не съм притеснен? Работили сме заедно. Не знам подробности, компетентните органи трябва да се произнесат", каза Въчев. Той е в системата от 1999 година. От 2012 г. е начело на администрацията в Пловдив.

Сред задържаните е секретарката на Божков, предаде БЛИЦ. Съпругът й се намира пред сградата на БОРКОР, където има и много адвокати. 7-8 души от задържаните са заловени в различни градове, един от тях е закопчан в хотел. Очаква се утре полицията да изнесе повече информация по случая.
Министърът на транспорта Данаил Папазов обясни, че обвиненията към Валентин Божков са свързани с цялостната дейност на ДАИ – провеждане на изпити, издаване на лицензи. „Не мога да ви дам подробности. И аз очаквам такива“, каза той и изрази надежда това да се случи в следващите няколко часа.

Валентин Божков е начело на ДАИ от юли 2011 г.