От "Герена": Феодалът Домусчиев не може да ни купи

Не надувайте балони, които са обречени на спукване, зоват левскарите

Националният клуб на привържениците на Левски София (НКП) излезе с декларация по повод призива на боса на Лудогорец - Кирил Домусчиев, софийските фенове да напълнят стадион "Васил Левски" за домакинството на Базел в Шампионска лига. В изявлението си привържениците на 'сините" заявяват, че не им пука за Лудогорец и призовават своите събратя да не ходят на мача.

Ето пълния текст на декларацията на НКП:

Няма по-жалко нещо от това да прогърмяваш страната с "успешният проект", "правилният път, по който трябва да тръгнат всички", а да се молиш из медиите и по телефоните, и да плащаш на чужди фенове, за да подкрепят прищявката и комплекса на един феодален цар. Футболът е измислен заради феновете. Във футбола единственото нещо, което е непреходно и важно - са феновете и традициите! Тъжно е да гледаме, как всякакви журналисти, феодали, бостанджйиски пазачи станали директори и новопребоядисали се фенчета сричат и се крият зад думите на демагогията - "да подкрепим българското", "който не подкрепи българския отбор не е българин".

Не е българин и този, който публично се "празнеше" от кеф на провалите на друг един български отбор. Да, вие, журналисти, президентчета и фенчета. Не е българин този, който цяла година вършеше мръсна и задкулисна дейност срещу други български отбори, за да се докопа до титлата. Това също не е българско! Както и не е българско да пращаш мутрите от феодалния си град да бият други български граждани. Не е българско и да вършиш умишлена подривна дейност срещу две частни дружества, водещи преговори за спонсорство. Не от друго, а от завист, злоба и комплекс. Не е българско да обслужваш с платени статии едни и да обругаваш с платени статии други. Това също не е много българско.

Всички българи трябва да подкрепят българския национален отбор по футбол. Без значение кой е треньор и от кои отбори са играчите. В клубния футбол, уважаеми платени застъпници на този и онзи, престижът и честта са за клубния отбор! В клубния футбол се уважават, оцеляват и помнят истинските отбори. Историята помни много такива, стигнали до дъното на 4-а и 5-а дивизия и възвърнали се като феникс, благодарение на своята традиция, история и вярна публика. Тези с история, тези с традиция, тези с привърженици - те се помнят, те се уважават, да крачат уверено към бъдещето... Всички други рано или късно отиват на бунището на историята. Защото в повечето случаи те са нищо друго, но една прищявка. Една изкуствена, пластмасова играчка, която скоро писва и и минава модата.

Призоваваме всички привърженици на "Левски" София да ценят истинските възприятия и истинските неща. Нека не надуваме един обречен на спукване балон. Помним изцъклените погледи на феодалите и светкавиците на фотоапаратите на платените фенчета, когато гледаха тази картинка по-горе.

Левскари, останете си вкъщи. Спестете някой лев на г-н Домусчиев за платени статисти. И тази година ще има доста разходи в първенството... На отбора на г-н Домусчиев пожелаваме да играе добре и да зарадва абсолютно всички в света, милеещи и пукащи им за неговия тим. На нас не ни пука.