Разкриха контрабанда за над 2 млн.лв

Пресечен е канал за стоки от Турция към ЕС

Служители на МВР и Агенция "Митници" разкриха контрабанда на стойност над 2 милиона лева, съобщиха на съвместна пресконференция.

На ГКПП "Капитан Андреево" са задържани 6120 тона тютюн за наргиле, както и влекач с водач - лице с българско и турско гражданство. Товарната композиция и товарът били предназначени за склад в София. В документа съдържанието е било осочено като ароматизиращи продукти. Към пастата е имало фактура с посочен получател - българска фирма.

С изземането на стоката, която има общо тегло 8 тона, е пресечен контрабанден канал от Турция през България за страните от Западна Европа.

Главнят секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че са установени складът, където се разтоварва стоката, получателят и купувачът. Извършва се проверка на посочените помещения, допълни той. По думите на Лазаров има депо за претоварване на контрабандни стоки за западноевропейски страни.
По случая е образувано досъдебно производство. Извършен е оглед на мястото. Проведени са процесуално-следствени действия.