Оцелялото в кресненската катастрофа дете разказва...

12-годишният Костадин знае, че роднините му са мъртви

Разказът на 12-годишния Костадин, ранен при кървавaта катастрофа в Кресненското дефиле, дава яснота за причините за инцидента.

При челния сблъсък между "Рено Еспейс" и ТИР вчера загинаха четирима негови роднини, а той, майка му и сестра му са в болница без опасност за живота. Идвайки на себе си днес сутринта, момчето разказа през сълзи случилото се в автомобила, пише struma.com.

Семейството пътувало от Гърция след отпуск там. Всички са роднини от Перник - майка, баща, деца, баба и дядо. Според Костадин дядо му и татко му се скарали още в Гърция. Тръгнали внезапно да се прибират. По време на пътя, на бащата Иван му станало лошо и казал, че е вдигнал кръвно, разказва Костадин. В района на Кресненското ханче между татко му и дядо му, които пътували на предните седалки, отново избухнал скандал. Баща му повторил, че му е лошо и паднал върху волана. Така навлязъл в насрещното движение.

Детето вече знае, че роднините му са мъртви.

Майка му Костадинка Николова е в реанимация, ще бъде оперирана днес. Тя все още не знае за труповете в колата, с която е пътувала и непрекъснато питала как е съпругът й.