За да се избегне фалит - чистка на Герена

Спорт

14-08-2013, 10:43

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Батков готов да пусне Мулдер, Лопес, Рамос и Силва, спестява милион

Кризата притиска Тодор Батков да стартира още от тази седмица радикални рестриктивни мерки на Герена, твърди “7 дни спорт”. Това е било обяснено на останалите клубни ръководители на срещата в понеделник. Тогава адвокатът спешно призова Иво Тонев, Наско Сираков и Славиша Йоканович. Нито един от тримата повикани по-късно не пожела да говори. Само ядосаният Батков се нахвърли на играчите с: “Нямам намерение да хрантутя негодници, които получават космически заплати. Те не обичат Левски, а обичат само парите”.

Думите му са само анонс за онова, което ще последва на Герена в дните до края на август. Първата задача на Батков е да намали наполовина фонд работна заплата. На среща преди седмица и половина Наско Сираков се е опитал да възрази, че подобен ход оставя Левски извън играта за титлата, защото ще доведе до раздяла с основни играчи. Батков обаче бил категоричен, че не го интересуват никакви титли и трофеи, при положение че Левски е тръгнал с големи крачки към нерадостната съдба на ЦСКА. Най-вероятно точно поради тази причина Сираков обърна на 180 градуса мнението си за двама от иначе долюбваните от него играчи. Става дума за Дъсти Мулдер и Кристовао Рамос. Докато беше извън управлението на Левски, Сираков твърдеше, че това са единствените европейски футболисти на сините като игра и манталитет. След нулевото реми с Берое легендарният №8 направо ги срина със земята. При това положение не е трудно да се предположи, че двамата ще бъдат първо сложени в трансферната листа до края на август, а след това и освободени, ако не им се намерят състави.

Заедно с тандема чужденци отбори се търсят още на Жоао Силва, вратарят Пламен Илиев и Владо Гаджев. Това е причината Пацо Тигъра и националът да останат в първия тим на Левски. Славиша Йоканович на практика открито обяви, че Илиев не му харесва, и поиска нов страж. Гаджев пък беше пратен във втория тим, когато Наско Сираков го върна. Идеята на тези ходове е, че никой няма да купи футболисти, пък били те и национали на България, когато те не играят редовно.

Мулдер, Рамос, Силва, Илиев и Гаджев струват на година на Левски над милион и половина лева! В сумата влизат заплатите, бонусите и режийните за петимата. Тодор Батков е твърдо решен да се раздели с най-скъпите състезатели, които и без това нищо не играят напоследък. Идеята на адвоката е, ако може тези футболисти да бъдат продадени на каквато и да е цена. По подобен начин се процедира вече с Базил де Карвальо. Голмайсторът на “А” група бе натирен в белгийски слабак за 70 000 евро. Ако на набелязаните петима не бъдат намерени отбори, след август ще се търси начин за разтрогване на контрактите с тях. Поне с чужденците. Простите сметки показват, че дори да вземат общо неустойка в размер на 300-400 хиляди лева, тяхната липса ще спести повече от милион годишна издръжка на клуба.

Още спортни новини тук