И Капон погна Плевнелиев за срещата с турския вицепремиер

Благодарност за "втората родина" може да се изказва само при случаи на бежанци

Пореден гаф изскочи от срещата на президента Росен Плевнелиев и турския вицепремиер Бекир Боздаг. Освен че се оказа, че българските медии не са били допуснати до вечерята-ифтар по настояване на президентството според Мария Капон председател на Единна народна партия държавният глава е сътворил нов куриоз. "Очакваме президентът на Република България да изясни публично, в унисон с декларираната от него политика за прозрачност, какво е имал предвид, благодарейки на турския вицепремиер Бекир Боздаг за предоставената на нашите сънародници "втора родина", заяви Капон.
"Нашето разбиране е, че човек има само една родина, а топли думи могат да се изказват по повод хуманното отношение към бежанци, които са прогонени от комунистическия режим в България", подчерта Мария Капон. По думите й понятието "втора родина" говори за пълното объркване в историческите представи на г-н Плевнелиев и за пълна липса на политическа експертиза по проблемите на Балканския регион.
"Надяваме се да получим яснота по въпроса, този път в присъствието на българските медии", каза още председателят на Единна народна партия.