Такса "повторно включване на тока" отпада наесен?

Политика

13-08-2013, 15:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДКЕВР прие новите цени на тока от 1 август

5% по-евтин ток предлага ДКЕВР

"Не виждам защо за пускането на тока трябва да се чака 3-4 дни", каза Явор Куюмджиев

Предвиждаме такса "повторно включване на тока", която е незаконна, да отпадне още от есента чрез промени в Закона за енергетиката.

Това заяви зам.-председателят на енергийната комисия Явор Куюмджиев след дискусия в парламента с представители на потребителски организации.

Ще се опитаме да помолим ДКЕВР да се съобразяват с общата политика на новото управление - защита на гражданите и техните права, подчерта Куюмджиев. Според него не може човек да чака без ток цяла нощ, за да отиде на другия ден сутринта да си плати и едва тогава да се задвижи процедурата по включване.

"Не виждам защо за пускането на тока трябва да се чака 3-4 дена, когато става въпрос за елементарно действие", заяви депутатът. "Принципната ни идея за оспорване на сметката е, ако сумата надхвърля 30% от нормалното потребление за месеца и сезона и смятаме, че докато не се изясни това да не бъде спиран тока на потребителя при неплащане", продължи депутаът. "Не трябва да позволяваме на ЕРП-тата да правят своеволия, ненормална беше ситуацията през зимата с двойните и тройни сметки. Ето, затова предлагаме тази мярка", каза Явор Куюмджиев пред БГНЕС.