Боби: Другите работят по-правилно от Левски и ЦСКА

Заради рейтингите ни трябва добър резултат в Македония, категоричен е босът на БФС

Президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели очакванията си от приятелския мач с Македония утре, пише Sportline.bg. Босът на българския футбол говори преди отпътуването на „трикольорите” от Аерогара София.

Г-н Михайлов, мнението ви за контролата?

Всички съперници са достойни. С мача с Македония започва финалният цикъл за нашият национален отбор в борбата за класиране на световно първенство. Надявам се всички момчета да са добре подготвени и да извлекат максимума от този мач! За мен резултатът в мача не е важен, по-важна е играта. Но нали се говори много за рейтинги и класации, трябва да излезем с добър резултат от срещата с Македония. Както напоследък го прави тима на Любо Пенев.

Сега по-спокойно ли ви е след добрия ход в квалификациите?

Никога не можеш да бъдеш спокоен, когато отиваш да гледаш отбора си, който се бори за класиране на световно първенство в толкова тежка група и му предстоят три гостувания.

Мнението ви за представянето на българските отбори в турнирите?

Това, което направиха Лудогорец и Ботев в евротурнирите е много положително, но все пак в тези тимове играят доста чужденци. Половината от момчетата в националния отбор също играят в тези клубове. Хубаво е, че в момента са в оптимална форма, въпреки ранната дата за приятелски мач. Футболът е в цяла България, а не само в София. Явно в момента в клубовете от провинцията се работи по-добре, футболистите са по-добре подготвени и самите клубове са по-правилно организирани. В това няма нищо лошо. А особено Ботев Пловдив винаги е имал футболисти в националния отбор!

Оптимист ли сте за класирането за световното в Бразилия?

В момента притеснението дали ще се класираме на световното първенство е сладко. Дано всичко да завърши благополучно и добре за нас. Естествено, винаги се борим за класиране, но когато се изтегли жребия знаехме, че ще е много трудно. Към днешна дата никой не е очаквал България да е втора в групата. Надявам се да успеем да завършим поне на второ място и да отидем на плейофи. Отказах два пъти да отида в Бразилия. Аз съм член на комисия във ФИФА за малкото световно първенство (б.р – отминалата Купа на конфедерациите). Искам да отида с моя отбор в Бразилия”, заяви Боби.