ГОРД и НФСБ официално се обединиха

"Не сключваме политическа сделка, събираме се със сърцата и душите си", заяви Слави Бинев

Партиите "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) и "Гражданско обединение за реална демокрация" (ГОРД) обявиха официално сливането си в общ политически проект.

По думите на съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев - и двете политически формации са млади и действат на патриотичния сектор. Той уточни, че още преди последните парламентарни избори и други политически формации са тправили желания към НФСБ за съвместни действия.
Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов пък посочи, че с ГОРД имат извървян общ път.

"Непрекъснато сме поддържали връзка и сме си били полезни в различни политически акции. Първият масов протестен митинг срещу управлението на ГЕРБ беше проведен през септември 2012 г. Митингът беше многохиляден. Ние работим дълго време на полето на европейската изява в ЕП, ползвайки благоразположението на Слави Бинев", заяви Симеонов.

Той допълни, че ГОРД е показала последователна борбеност в кампанията за парламентарните избори.

"Взехме решение за безусловна подкрепа на тяхното желание, не защото правим политически сметки, а защото виждаме в ГОРД партия, която работи в интереса и доброто на България. Надявам се да поставим началото на едно дълготрайно политическо сътрудничество", каза още Симеонов.
"Това е едно единение, което се очакваше. Очакваше се един голям политически проект, който да обедини всички патриоти, евроскептици", заяви и Слави Бинев - председател на ГОРД, член на ЕП и зам.-председател на Групата "Европа на Свободата и демокрацията". "Идейно сме се слели, подали сме си ръка. Има чисто юридически процедури, които трябва да се направят от тук нататък", каза Бинев.

Според него патриотичните организации трябва да се обединят около НФСБ, защото партията е била с най-висок резултат на изборите сред патриотичните партии.

"Идеята не е да влезем в парламента. Идеята е по-голяма – да има един политически субект. Не сключваме политическа сделка, събираме се със сърцата и душите си, с всички сили, които имаме", каза още Бинев.