Ударник с 3,21 промила катастрофира в Крумовград

Шофьорът загубил контрол над управлението, забил се в бордюр, колата се обърнала по таван

Шофьор с алкохолна проба 3,21 промила е катастрофирал в Крумовград, съобщиха от полицията в Кърджали.

Инцидентът е станало снощи около 19.00 часа. 41-годишният водач на "Рено" загубил контрол над управлението на автомобила, блъснал се в бордюр, след което колата се преобърнала по таван.

На шофьора е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Той е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

 

Трима пострадаха при катастрофа в района на село Калинка. Около 17.00 часа 21-годишен водач на лек автомобил "БМВ" навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в дървета. Шофьорът и двама пътници на 18 и 21 години са били прегледани в Центъра за спешна помощ. 21-годишният е бил настанен в болницата с порезна рана на главата. На водача е взета кръвна проба за химически анализ.

 

При изпреварване на място с ограничена видимост в село Петелово лек автомобил "Опел", управляван от 41-годишен, се блъснал в правилно движещ се "Фолксваген", след което ударил и изпреварвания автомобил. 57-годишна пътничка от "Фолксваген"-а е била прегледана в Центъра за спешна помощ и след това настанена за лечение в болницата в Кърджали. Пробите на шофьорите за алкохол са отрицателни. На виновния е съставен акт.