Учителите се надяват на актуализирания бюджет

Общество

12-08-2013, 09:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Засега няма да протестират, обяви Янка Такева

КНСБ има своята позиция по отношение на протестите, засега не се предвижда участие на конфедерацията и нейните основни членове в протестни действия. Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева по Нова телевизия.

"Имаме социални и икономически искания, които се надяваме да бъдат изпълнени чрез актуализацията на бюджета и повишаване на приходната му част", каза тя.

От думите на синдикалния лидер стана ясно, че учителите искат 9,4 млн. лева допълнително финансиране на системата от училищата и детските градини. Парите са необходими до края на бюджетната година за увеличаване на работните заплати в 17% от училищата и 23% от детските градини, които не можаха да го направят от 1 януари поради това, че средствата не достигат, каза още Такева.

"Заедно с председателя на КНСБ Пламен Димитров проведохме среща със Сергей Станишев и г-н Цонев като председател на бюджетната комисия. Имаме уверението, че тези средства ще се намерят в бюджета", допълни Янка Такева, като уточни, че сумата ще бъде изчислена окончателно през септември.