ЦСКА се орезили в Разград и мина под чертата

Лудогорец даде заявка за трета титла след 3:0 в двубоя

Отборът на ЦСКА продължава да бъде без победа в първенството, след като "червените" претърпяха истинско крушение при визитата си на Лудогорец в Разград. Столичани бяха разбити с 0:3 от шампионите на България, които за пореден път доказаха, че в момента са най-добрият тим в нашата страна.

 Дербито протече изцяло под диктовката на "орлите", които наложиха познатия си офанзивен стил на игра и заслужено грабнаха трите точки. Първият гол в мрежата на ЦСКА падна в 41-ата минута, когато Моци бе точен с глава. Роман Безяк покачи на 2:0 в 62-ата минута,  а класиката бе оформена от Марселиньо (73').

 Така лудогорци се изкачиха до второто място във временното класиране с актив от 9 точки, докато ЦСКА е на 11-то място с 3 пункта.

 Очаквано Лудогорец започна срещата доста по-активно, но първото опасно положение бе за гостите от ЦСКА. Защитата на "oрлите"  не изчисти топката по най-добрия начин и тя попадна в краката на Чочев, който от границата на наказателното поле стреля опасно в аут.

 Отговорът на шампионите дойде след няколко минути, когато Иван Стоянов направи чудесен индивидуален пробив и шутира мощно, ала топката срещна гърба на добрия му приятел Вальо Илиев.

Първата сериозна атака за разградчани бе и официалното начало на сериозния „зелен" натиск, който се заформи пред Черни и неговите колеги.  Секунди по-късно  Роман Безяк е изведен очи в очи с Черни, но стражът на ЦСКА изпреварва нападателя и изчисти в тъч. Чешкият страж на столичани  блесна с феноменална изява и в 22-ата минута. Шоко напредна добре по крилото и пусна остро към чакащия на дузпата Марселиньо. Бразилецът стреля мигновено, но Томаш Черни показа уникален рефлекс и спаси своите от сигурно попадение.

 

ЦСКА се посъбуди от летаргията и създаде интересна ситуация в 39-ата минута. Емил Гъргоров центрира меко, Теро Мантула бе надскочен и Джаксън Менди игра с топката,  сваляйки към Вальо Илиев. Бранителят стреля с глава, но топката мина на сантиметри от вратата на Стоянов.

 
Така се стигна и до 41-ата минута на двубоя, в която Лудогорец резонно откри резултата след попадение на Козмин Моци. "Орлите" изпълниха късо своя ъглов удар, след което центриране на Стоянов намери непокрития Моци, който от няколко метра с глава направи 1:0.

 

Ситуацията за "армейците" можеше да стане плачевна само секунди след това. Роман Безяк проби през центъра и отправи тежък изстрел към "армейската" врата. Томаш Черни за пореден път блесна със спасяване, отбитата от него топка попадна в краката на Абало, който обаче разочароващо стреля в аут.

 
Второто полувреме продължи в познатото русло и Лудогорец успя да стигне до очаквано второ попадение. Светльо Дяков пусна уникален извеждащ пас към Безяк, който очи в очи с Черни не сбърка и направи 2:0.

ЦСКА можеше да върне моментално попадението, като този път само късметът попречи на Стойчо Младенов и компания. Чочев се измъкна от засадата и стреля мощно по диагонала от около 10 метра, но топката среща сглобката на вратата.

 Мъките армейски продължиха и в 73-ата минута, когато „червените" инкасираха и ново попадение в мрежата си. Марселиньо оползотвори чудесен пас на Кайсара и отблизо разстреля Черни за 3:0.

До края на мача, резултатът можеше да набъбне и до 4:0, ала Мишел Платини не успя да накаже своя бивш тим.

В следващият кръг Лудогорец има тежка визита на пловдивския Локомотив,  а ЦСКА приема Нефтохимик.

 

СТАТИСТИКА

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 3:0

1:0 Моци 41'

2:0 Безяк 62'

3:0 Марселиньо 73'

 

Мач от 4-и кръг на "А" група

Начало: 21 часа

 

СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Стоянов, 80. Кайсара, 20. Шоко, 4. Мантула, 27. Моци, 23. Златински, 18. Дяков (к), 84. Марселиньо, 73. Стоянов(57'Александров), 17. Абало(73' Еспиньо), 9. Безяк (77' Платини)

Резерви: 91. Чворович, 5. Барт, 77. Витиня, 10. Ернандес, 8. Еспиньо, 7. Александров, 99. Платини

Треньор: Стойчо Стоев

ЦСКА: 12. Черни, 19. Попов(73' Василев), 6. Менди, 14. Илиев, 11. Милисавлевич, 8. Дюлгеров, 31. Ревсон(64' Косоко), 18. Чочев, 4. Абушев(46' Кировски), 10. Марсиньо, 23. Гъргоров

Резерви: 92. Колев, 9. Кировски, 20. Косоко, 21. В. Василев, 25. Грънчов, 45. Долапчиев, 71 Карачанаков

Треньор: Стойчо Младенов

 

Жълти картони: Дюлгеров 3',

Червени картони:

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов

Стадион "Лудогорец арена", Разград