ЦСКА тръгва в Разград срещу себе си и традицията

София Лайф

10-08-2013, 12:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Лудогорец стряска червените с Мишел Платини и героите от Белград

Шампионът Лудогорец посреща ЦСКА в най-интересния мач от 4-ия кръг на "А" група. Разградчани, които са истински кошмар за армейците от влизането им в елита, ще гонят трети пореден успех в първенството. ЦСКА пък все още е без победа от началото на сезона. В Разград обаче отборът на Стойчо Младенов ще трябва да се изправи не само срещу собствените си проблеми, но и срещу традицията. Статистиката сочи, че ЦСКА няма победа на "Лудогорец Арена" в шампионатен мач, който се явява и най-негостоприемният стадион за тима. През сезон 2011/12 армейците паднаха с 0:1 и изгубиха титлата в последния момент, а няколко месеца по-късно отново отстъпиха със същия резултат.

Червените запазиха пълно мълчание преди дербито в Разград, като дори треньорът Стойчо Младенов не направи редовния си брифинг. В лагера на армейците се надяват на леко подценяване от страна на домакините, от което те да се възползват. Лудогорец постигна голям успех през седмицата в Шампионската лига и няколко дни никой в Разград не говореше за футбол. Освен това зелените са доста по-изморени, след като вече цял месец играят през 3 дни.

Въпреки всичко треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев няма да прави големи промени в състава. Наставникът няма проблеми с контузени футболисти, като единствено Йордан Минев е под въпрос. Опитният бранител беше с болки в крака след мача с Партизан. Готов за игра пък най-накрая е Мишел Платини. Очаква се бразилският таран да започне като титуляр именно срещу бившия си отбор.

Кадровите проблеми в ЦСКА пък са свързани с контузиите на Антон Карачанаков и Валентин Илиев. Първият има проблеми с гърба и шансовете му да започне като титуляр не са големи. Капитанът Илиев пък получи контузия в глезена срещу Черно море, но за щастие се размина със сериозна травма. Въпреки че лекарите на тима му препоръчаха да почива една седмица, Илиев лично е настоял да вземе участие в дербито с шампиона на България. Все пак Стойчо Младенов няма да рискува и ще го остави на пейката. Крилото Омар Косоко ще направи дебют като титуляр с червената фланелка, а най-новото попълнение Райс Мболи няма да играе, тъй като дори не е в групата за мача. Със сигурност титуляр за армейците ще са бившите кадри на Лудогорец - Неманя Милисавлевич и Емил Гъргоров.

Още спортни новини тук