Сидеров не влиза в НС и правителството пада

Политика

10-08-2013, 12:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ветото на президента едва ли ще мине, прогнозира Бойко Борисов

Ако Волен Сидеров не влезе с „Атака" и ГЕРБ не гласува, няма как да мине актуализацията на бюджета и ще падне правителството. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за Нова телевизия.
 
Той отново заяви, че "Атака" е тази, която крепи БСП и ДПС на власт. Борисов подкрепи и действията на Плевнелиев.

"Президентът е избран от целия народ и има право да налага вето. Първата политическа сила в България не е съгласна с този бюджета и им предлага веднага да влязат в парламента. Ако Орешарски поне малко е финансист и икономист, както твърди, да отдели пари за електронно правителство от този заем с две ръце ще го подкрепя. Не да вкарват парите в резерва на ниска лихва, а да ги взимат на висока и да ги похарчат непрозрачно. Ако теглят заем поне да го сложат прозрачно и там, където може да се види, да го сложат там, където тази актуализация след това няма да задължи следващите поколения", каза Бойко Борисов.

"Ако е вярно, че ветото на президента е катастрофа, утре се събира парламентът, БСП, ДПС и „Атака" си гласуват, както първия път и ветото на президента вече не играе никаква роля", призова Борисов.

Според него обаче няма как да се съберат всички депутати, защото някои от тях са извън България, а трябва да бъдат 121 в пленарна зала.

"И тук Волен Сидеров няма как да избяга, защото той е патерицата на БСП и ДПС. Ако не влезе, и ние също не влезем - правителството пада", каза още Бойко Борисов.

Според него обаче бюджетът ще мине, тъй като "Атака" ще влезе в парламента и ветото няма да мине.

"Вижте как го командват на конци - една седмица, когато бяха протестите той минаваше на парад из София като правеше чудеса и погроми г-н Сидеров и изведнъж изчезна. Дръпнаха му ръчната, прибраха го, защото Европа се възмути. Сега като почне сезонът пак ще го изкарат малко, за да плаши хората", прогнозира бившият премиер.