Протестиращи към Орешарски: Търпението ни се изчерпа

Политика

09-08-2013, 16:05

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Следобеден бунт пред Министерския съвет

Въпреки първоначалния бунт пред МС, срещата на премиера с недоволните граждани започна

Започна срещата на премиера Пламен Орешарски с протестиращи граждани в Министерския съвет. Преди началото й около 15 души протестираха пред сградата, като седем от тях носеха бели тениски, на всяка от които пише по една буква от думата "Оставка".

В декларация от името на Протестна мрежа беше посочено, че организацията е против провеждането на "формални и неформални срещи с премиера или други представители на правителството, особено зад стените на "Дондуков" 1. В декларацията се настоява за незабавна оставка на правителството и провеждането на предсрочни избори до края на 2013 г.

Разговорът на премиера с протестиращите е част от ангажимента му да води активен обществен диалог и инициативата му всеки втори петък в месеца да обсъжда с граждани актуални за страната теми, според съобщение от МС .

В срещата се включи и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин
Йовчев.

"Моето търпение изключително се изчерпа. Резултатът е – разделяй и владей", каза по време на срещата Нина Гергова, представител на протестиращите граждани. "Това, което се наблюдава отвън, е точно това. Кога ще свалите кадифените ръкавици, кога ще изкорените злото от корена? Всички агенции, които не работят, веднага да се закрият. Нашата подкрепа не е безусловна."