Погнаха кампания срещу имигранти на Острова

С нея британското правителство призовава незаконно пребиваващите "да си вървят вкъщи"

Британският регулаторен орган в сектора на рекламата днес обяви, че е започнал разследване във връзка с кампанията "Вървете си вкъщи!". С нея британското правителство призовава незаконните имигранти да се върнат в родната си страна под заплаха от арест, предаде АФП.

Говорител на регулатора заяви, че получават около 60 жалби, предимно заради израза "Вървете си вкъщи", който е определен като агресивен и безотговорен.

"Изразът напомня лозунгите, използвани от расистки групи по време на атаките им срещу имигранти, а освен това може да предизвика или изостри междурасовото напрежение", каза още говорителят.
Миналия месец две камионетки с рекламни пана бяха пуснати по улиците на няколко квартала с предимно чуждестранно население в Лондон. Те носеха огромни афиши, на които се чете: "Вие сте незаконно във Великобритания? Върнете се вкъщи или рискувате да бъдете арестувани".
Въпреки че движението на превозните средства бе спряно, афиши с подобни надписи продължават да се раздават и печатат от местната преса.