Боен арсенал откриха в "Тракия"

Крими

09-08-2013, 11:35

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Акцията се проведе в Пловдив и Варна, има арестуван

Незаконен боен арсенал бе открит в Пловдив и Варна при специализирана полицейска операция на служители от ОДМВР-Пловдив, съобщават от полицията. Задържан е 55-годишен мъж.

Акцията e проведена в сряда, претърсен е апартамент в район "Тракия", обитаван от Д.Г. от Варна. Служители от секторите "Противодействие на криминалната престъпност" и "Специализирани полицейски сили" иззели въздушна пушка, 4 газови пистолета, множество патрони, гилзи, куршуми, лаптоп, инструменти и вещества за боеприпаси.

Д.Г. е задържан във Варна със съдействието на служители от ОДМВР-Варна. В жилището му в морския град, в лекия му автомобил и при извършения му личен обиск са намерени общо още 6 пистолета от различни марки, 3 пушки, револвер, 2 пълнителя, голямо количество боеприпаси от различен калибър, гилзи, проектили, 3 оптически мерника, 7 флаш-памети, 5 карта-памети и 77 таблетки ривотрил.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите по него са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. Варненецът е в следствения арест в Пловдив за 72 часа.