Управляващите целят да фалират държавата, обяви Борисов

Той обеща ГЕРБ да не участва в прегласуването на бюджета, стига и "Атака" да не го прави

"С гласувания заем в размер на 1 милиард лева управляващите целят да изхарчат парите и по този начин да се стигне до фалит на държавата." Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той в изрази надежда, че съвсем скоро ще бъде свикано извънредно заседание на парламента, "за да се спре прекомерното харчене на бюджета". "Един финансист, какъвто е Орешарски, трябва да предлага мерки, които да увеличават приходите и да намаляват разходите", каза  Борисов. По думите му премиерът само  проформа заявява, че увеличава социалните надбавки, а всъщност задължава хората.
Борисов подкрепи държавният глава Росен Плевнелиев за ветото върху актуализацията на бюджета.  "Президентът постъпи много държавнически и отговорно. Аз никога не съм се месил в работата на президентската институция. Старая се дори да не изкажа похвала, че Росен Плевнелиев върна бюджета, защото веднага ще го атакуват на политическа основа", каза лидерът на ГЕРБ.
Той обеща да изведе депутатите на ГЕРБ от пленарна зала при прегласуването на бюджета, стига лидерът на "Атака" Волен Сидеров да стори същото с народните представители от своята партия. Борисов подчерта, че така  БСП и ДПС няма да могат да отхвърлят президентското вето върху актуализацията на държавните финанси. 

"Всичко е в ръцете на Сидеров. Секунда след като той обяви решението си, аз ще извадя ГЕРБ", заяви Бойко Борисов.