Възможен ли е компромис за "Васил Левски"?

Булевард

08-08-2013, 17:39

Снимка:

Ticketpro

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Край! На 27-и Лудогорец вън от София

"София Мюзик Ентърпрайс" заявиха, че не желаят конфронтация с "Лудогорец"

Управителят на "София Мюзик Ентърпрайс" Иван Несторов заяви, че в никакъв случай не желае конфронтация, нито какъвто и да е вид разделение между феновете на спорта и музиката, като добави, че ако в първия мач "Лудогорец" бъде домакин, това по никакъв начин няма да застраши организацията по концерта на Роджър Уотърс THE WALL. Единственият възможен проблем би възникнал, ако реваншът бъде насрочен за 27 или 28 август, което съвпада с дните на подготовка за шоуто.

"УЕФА разрешава смяна на домакинството и ние смятаме, че това е най-правилното решение", добави Несторов. "Тази вечер Ботев Пловдив няма да излезе срещу "Щутгарт" на техния клубен стадион "Мерцедес Бенц Арена" именно заради концерта на Роби Уилямс там. През 2009 г. ЦСКА размени своето домакинство на стадион "Васил Левски" с "Динамо" Москва заради концерта на Мадона. Без емоции смятам, че може да се постигне разумно решение."

Създалата се ситуация обаче поражда и много въпроси. Например защо има само един лицензиран от УЕФА стадион в България? А какво би станало ако три български отбора се бяха класирали за следващия кръг в Шампионската лига? Дали отново Роджър Уотърс щеше да бъде виновен, че те няма къде да играят? В отговор, по време на своето изявление днес от спортното министерство заявиха, че феновете на "Лудогорец" могат да бъдат спокойни. Което води до следващия въпрос - как да бъдат спокойни хилядите фенове на Роджър Уотърс, които са дали толкова много пари за билети и то отпреди няколко месеца.

Графикът за турнетата на най-големите световни звезди, сред които безспорно е и Роджър Уотърс, се прави  поне година предварително и няма никаква възможност за промени. От "София Мюзик Ентърпрайс" припомниха, че са заявили датата 30 август 2013 г. за концерт (с една седмица предварителна подготовка) с писмо от 10 октомври 2012 г. Събитие, предхождащо с месеци обявените от страна на УЕФА графици и дати за мачовете от предварителния кръг на Шампионската лига. "Не е много справедливо да се игнорира и обижда артист от класата на Роджър Уотърс, защото това неминуемо ще рефлектира много негативно върху имиджа на страната ни и възможността да ни гостуват такива звезди", акцентираха от компанията.